Hur fungerar Hummingbird och Rankbrain Semantiskt inom SEO?

Rankbrain & hummingbird

2015 släpptes rankbrain och är en av de tre största faktorerna som påverkar din positionering. Rankbrain hör ihop med hummingbird. Den samlar data och identifierar hur folks sökbeteende ser ut.  En Artificiel dator som lagrar data åt hummingbird. Google vill ge så relevant söksvar som möjligt. Därför har innehållet blivit mer och mer viktigt på webbplatser. Rankbrain har lärt sig vilka olika synonymer som hör ihop och inom vilka olika branscher och områden.

 

Detta gör att relevant innehåll som fångar in de fraser och synonymer folk använder är superviktigt.  Att göra en bra sökordsanalys som innehåller långtail är avgörande. Dessutom om man gör ett bra jobb har man förberett samtidigt för kommande röstsökning som blir allt mer populärt.

 

Hur kan man tänka när man ska anpassa för rankbrain?

Välj huvud sökord. Använd gärna det ordet i din meny. De relaterade ord och fraser som hittas runt fokusordet skapar man en informativ text med. Då ringar du in de vanligaste orden och frågorna i en och samma text. Förr ville man ha en sida för varje sökord. Nu vill man ha en sida för varje ämne inom sitt område.